Formandens Nyhedsbrev September 2012

 

Nu da åres to træf, 3.ApePåÆ og ApePåHeden er vel overstået, er det måske tid til et lille frem og tilbage blik.

 

alt  3. ApePåÆrø træf.

Vi kan se tilbage på et Ærø træf der igen blev en succes med 29 deltagene Api's, og jeg vil gerne takke alle deltagerne, ikke mindst for deres gode humør, der var med til at skabe den rette stemning for et Ape træf.

Træffet startede først fredag, men allerede torsdag ankom de første, og fredag eftermiddag var vi allerede nok til en fin konvoj, der kørte ud på en mini tur i den nærmeste omegn. Turens surprise stop var på cafe Arrebo, hvor ejeren havde inviteret os alle på en lille forfriskning. Vel tilbage på pladsen kunne vi tage i mod de sidste, og aften bød på hyggelig Ape snak og humor, på flere sprog, til tider samtidig.

Lørdag middag var der så afgang for åres udflugts tur. Konvojen gik af Ærø små hyggelige (om)veje, med flere stop, over Kragenæs og Omel til Marstal. I Omel blev der gjort holdt ved kroen hvor der blev budt på en en lille forfriskning. I Marstal linede vi køretøjerne op på pladsen foran Superbrugsen. Hvor vi blev budt velkommen af borgmester Karsten Landro, TV2fyn, og ikke mindst vor guide ”Jan Vægter”. Der førte os gennem Marstals små gader og store historie, med en indlevning og entusiasme der fik alle deltager, danske som tyske, til at ønske at de var født som sømænd i Marstal.

Næste stop var på Ærø Harmonika træf, et træf der hvert år trækker hundredvis af harmonika fans til øen. Efter denne musikalske oplevelse gik turen atter mod Ærøskøbing igen af små omveje.

Om aften blev der tændt op i grillen, bjerge af mad og drikke kom på bordet, og der blev gået til fadet med en entusiasme der kun kan skyldes Ærøs gode luft, som der var nok af den weekend. Efter maden blev det tid til Træf-lottoet, hvor de mange flotte sponsor gaver under stor munterhed blev udlodet. Især de vakte de meget flotte hoved premiere fra KGI.DK stor glæde hos vinderne.

Der blev også tid til lidt alvor, hvor der blev sendt tanker til medlem nr 2, vores ven Søren Sidevind der nu for anden gang var ufrivilligt forhindret i at deltage. I atten måneder har han og resten af besætningen på Leopard været gidsler i Somaliaske piraters vold, må de snart komme hjem.

Søndag var store hjemrejsedag, allerede før formanden havde fået øjne var de første kørt, men over middag kunne jeg lede en lille konvoj på 16 Api's mod Søby og færgen til Als. Lidt sjovt at der til denne færgeafgang alene, var ligeså mange Api's som til hele det første Ærø træf. Det 3Ape på Ærø må kaldes en succes, hvor alle deltagerne sluttet med at ønske på gensyn næste år, og der vil derfor, naturligvis, blive afholdt et 4.Ape på Ærø træf i 2013. Træffet vil igen blive afholdt i weekenden uge 22 , som i 2013 er 31 maj-2 juni.

Links til fotos, video og tv fra træffet : http://trehjul.dk/3h/index.php/links/ape-pa-aero-links.html

Sidste... der er nu åben for tilmeldning til det 4. Ape på Ærø træf : Tilmeldning 2013

 

 

 alt ApePåHeden træf.

Som noget nyt blev der i år også forsøgt med et træf i august. Jeg havde længe leget med tanken om at lave et høst-træf i andensteds i Danmark, men kunne ikke rigtig overskue det uden lokal hjælp. Så da Pep sidste efterår forslog et træf i Skive, og tilbød at stå for alt det lokale, som campingplads, ruteplanlægning, sponsors, tv mm., tog jeg ham straks på ordet, og startede en tråd om idéen i forumet for at lodde stemningen. Her blev der straks taget godt imod idéen, og ApePåHeden træffet var født. Pep og jeg gik straks i gang, og jeg skylder Pep stor tak for godt samarbejde og et godt træf.

Træffet havde deltagelse af 14 Api's. Med 13 danske og en nordmand, (som jo også er en slags dansker ;) ) blev træffet det hidtil største målt på antallet af danske Api's, (af de 29 på Ærø var kun 9 danske). Som på Ærø kom de første allerede torsdag, Fredag aften kørte nogle af deltagerne i konvoj til Bikeshoppen i Viborg, hvor der blev budt på grillpølser og rundvisning.

Lørdagens udflugts konvoj gik af små grusveje over heden til Skive, hvor Pep havde sørget for tilladelse til at køre ad gågaden til Posttovet. Her blev køretøjerne linet op, til glæde for publikum og Tv midt-vest, der fulgte med til næste stop ved Cityvest. Efter at have foretaget de sidste indkøb til aftens fest, brød, lidt kartoffelsalat og et sæt bagdæk, gik turen vider til Rønbjerg byfest. Her blev køretøjerne igen linet op, der budt på traktor træk og en lille forfriskning. før det gik vider til Flyndersø. Vel hjemme på campingpladsen blev der tændt op i grillen, bjerge af mad og drikke kom på bordet, og der blev gået til fadet med en entusiasme der kun kan skyldes den gode jyske luft. Efter maden blev der sendt tanker til Sidevind, der nu for tredje gang var forhindret i at deltage i et træf. Og så blev der ellers hygget og talt Ape til den lyse morgen. Til Træf-lottoet havde Pep fået mange flotte gevinster af træffets sponsore, BikeShoppen, AutoSuper Skive og Hancook, at posen med lodder løb tom før kassen med gevinster, men det er der jo råd for,

Søndag var store hjemrejsedag, allerede før formanden havde fået øjne var de første kørt, og søndag aften var vi kun tre Api's tilbage, som kunne se tilbage på et herligt træf. En stor tak til Flyndersø camping, til vore sponsore, til alle deltagerne, og til sidst, men først og fremmest og ikke mindst, til Pep, for at gøre Ape På Heden 2012 til en succes.

Idéen med et høst-træf i andensteds i Danmark, har med Ape På Heden vist sig god. Men om der bliver et høst-træf i 2013 og hvor, er op jer, medlemmerne. Uden lokal støtte kan jeg ikke lave et træf, så hvis der sidder nogen med gode idéer og lyst til lave et træf, hører jeg gerne fra dem..

Deltag i dette spørgsmål her : http://trehjul.dk/3h/index.php/forum/ape-traef-a-rejser/906-host-traef-i-2013-.html#906

Links til fotos og video fra Ape på Heden træffet :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ahvpi73Igjk

Og http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ipzIbyZTaPM

TVmidt-vest: http://front.xstream.dk/tvmv/?id=17162